dijous, 28 de gener del 2010

Colònies a Xerta, novembre 2009

Els dies 27, 28 i 29 de novembre de 2009, xiquets, xiquetes i joves d'ASIFTE, amb un grup de monitores, van passar el cap de setmana de COLÒNIES A XERTA, a l'Alberg Assut.

Ja era la segona vegada que hi eren, perquè també va ser a Xerta on vam organitzar les primeres colònies d'ASIFTE, a l'estiu de 2008, i com l'experiència va anar molt bé, vam voler repetir!

L'Alberg Assut és dins al poble de Xerta, molt a prop de la Via Verda. És un edifici de planta baixa, amb 46 places, molt acollidor i totalment adaptat per a persones amb discapacitat. Les persones que ho porten han sigut molt amables amb natros des del primer dia.

Aquí teniu l'adreça de la seua pàgina web:

Les colònies són una molt bona oportunitat per als joves de passar uns dies junts i compartir experiències, sense la família, fora de casa, de l'escola i de les rutines quotidianes. Tenen així la possibilitat de conèixer altres llocs i paisatges, altres persones, fer activitats en grup, d'oci i de coneixement i utilització de l'entorn, afavorint també les relacions entre ells, la seua curiositat i la participació.

També per als familiars són una bona oportunitat per a disposar d'un temps sense ells. Hi ha mares i pares que fins ara han tingut poques o cap oportunitat així, per circumstàncies familiars, per por a deixar els fills amb algú diferent o no saber amb qui (per dificultats a l'hora de trobar persones que puguen fer-se'n càrrec durant uns dies, de vegades fins i tot durant unes hores), per temor a que pugue passar-los alguna cosa i no ser-hi a prop...

Però és possible fer-ho, i amb la tranquil·litat de saber que estan amb bona companyia i ben atesos.

Los xiquets i els joves necessiten i poden viure més enllà de l'entorn familiar. Amb activitats així, van aprenent a ser més autònoms i a tenir cura d'ells mateixos. També a relacionar-se amb els altres i a conèixer l'entorn i les possibilitats que ens oferix... i a la vegada prendre consciència de les mancances que hi troben, i poder a partir de la seua pròpia experiència buscar alternatives o formes de millorar-lo.

Volem agrair a les monitores la seua dedicació i la confiança que sentim quan estan amb els nostres fills.